Speciális megoldások

Kapcsolószekrények - Frekvencia konverterek - Vezérlés - Feszültség stabilizátorok - Felharmonikus szűrők - Akkumulátorszekrények

 

Cégünk közel két évtizede tevékenykedk a villamosipar területén. Képzett mérnökeink és tapasztalt technikusaink szaktudásuknak és kreativitásuknak köszönhetően speciális igényekre speciális válaszokat képesek megfogalmazni. Egyedi megoldásaink és szolgáltatásaink ügyfeleink és partnereink által műszakilag elismerten kiemelkedőek. Büszkék vagyunk arra, hogy tevékenységünket és tudásunkat a szakma kiválóságai is elismerik, valamint arra, hogy műszaki megoldásaink helyességét az idő is igazolja - az alkatrészekre és a beépítésre is garanciát vállalunk.

Kapcsolószekrények és vezérlők

A villamosenergia-elosztás minden területére tervezünk és szerelünk egyedi kapcsolószekrényeket az általános elosztótól kezdve a komplex megoldásokig, melyet saját mérnökeink és technikusaink tesztelnek. Egy-egy elosztó rendszerbe való illesztése mindig új és új megoldásokat igényel. Tevékenységünket az adott helyszín elektromos és építészeti elvárásainak és lehetőségeinek figyelembe vételével, a vonatkozó szabványok szigorú betartásával végezzük. A szekrények összeszerelése műhelyünkben történik, partnerünk, a Schneider Electric kiváló minőségű alkatrészeit használva fel.

Frekvencia konverterek

A frekvencia konverterek olyan interface áramköröket jelentenek, melyek a bemenetre adott feszültséggel arányos kimeneti impulzus-sűrűséget hoznak létre. Akkor szükséges frekvenciaátalakítót használni, ha a Magyarországon is alkalmazott 50 Hz hálózati frekvencia helyett 60 Hz-re lenne szükségünk egy berendezés üzemeltetéséhez. A különbség abból adódik, hogy az egyes országok más szabványokkal, más előírásokkal és más műszaki környezetben működhetnek. Az amerikai és európai erősáramú hálózatok eltérnek egymástól. A Wattmester Kft. által forgalmazott szünetmentes berendezések egyik nagy előnye, hogy akkumulátorok nélkül is el tudják végezni az átalakítást, így megspórolhatóak az akkumulátortelepek magas költségei, ami beruházások során jelentős megtakarítást jelent.

Ipari dieselmotor-vezérlés

Ha ipari dieselmotor-vezérlésről beszélünk, nem feltétlenül aggregátorok vezérlésére gondolunk. A dieselmotorok főtengelyét akár tűzvédelmi rendszer szivattyújához is csatlakoztathatjuk. Tűz esetén a dieselmotor segítségével az oltóvízet nagy mennyiségben szivattyúzhatjuk és gyorsan eljuttathatjuk a kívánt távolságba. Az ilyen speciális esetek - ahol nagyon fontos a megbízhatóság - gondos tervezés és tesztelés szükséges.

Feszültség stabilizátorok

Bár a szünetmentes berendezések is képesek stabilizálni a hálózatot, hiszen a bemeneti feszültség függvényében kompenzálják a kimeneti feszültséget, bizonyos esetekben szükség van egyedi feszültségstabilizátorra. Az elektronikus áramkörök táplálásához szükséges feszültség stabil egyenfeszültség kell legyen a hálózati feszültség és terhelőáram ingadozásainak ellenére is.

Felharmonikus szűrők és szinuszosítók

Az APC termékpalettáján is megtalálható SineWave felharmonikus szűrő rendkívül kompakt eszköz, melyet akár a falra is rögzíthetünk vagy elhelyezhetünk a kapcsolószekrény egyik cellájában. Párhuzamosan kapcsolható, így a tápellátás megszakítása nélkül lehetővé teszi az áramellátás igényeitől függően a jövőbeni bővítést. A SineWave automatikusan adaptálódik az egy- vagy háromfázisú terheléshez.

Egyedi akkumulátorszekrények és állványok

Egyedileg gyártott, az adott berendezésre méretezett akkumulátorszekrényeink és állványaink időtálló anyagokból készülnek, figyelembe véve a későbbi átalakíthatóságot és mindenkori stabilitást. Az állványok és szekrények szinterezett elemei igény szerinti színben rendelhetőek.

 

wattmester2013feher

 

    

 

   V95 Logisztikai Központ
   1037 Bp., Csillaghegyi út 13.
   Telefon: +36-1-436-0630
   Fax: +36-1-436-0631
   E-mail: wattmester@wattmester.hu

 

  

 

 

TÜV logo

                           „A minőség még sokáig megmarad,

                           amikor az árat már rég elfelejtették.”

                                               Harry Gordon Selfridge