Általános Szerződési Feltételek

A WATTMESTER Kft. – Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban: ÁSZF)

1. Az ÁSZF alkalmazása

1.1. A WATTMESTER Kft. szállításai és szolgáltatásai – ha a WATTMESTER Kft. és a vele szerződő fél (továbbiakban: Vevő) írásban kölcsönösen másként nem állapodik meg - kizárólag a jelen ÁSZF rendelkezései alapján teljesülnek.

1.2. Az ÁSZF alapján létrejövő szerződés módosítására kizárólag írásban, a Vevő és a WATTMESTER Kft. közös megegyezése alapján kerülhet sor. Ha a WATTMESTER Kft. és a Vevő írásban másként nem állapodik meg, úgy a jelen ÁSZF–et kell alkalmazni a WATTMESTER Kft. szállításaira és szolgáltatásnyújtására abban az esetben is, ha a Vevő saját kidolgozott általános szerződési feltételekkel rendelkezik.

2. A szállítási szerződés létrejötte

2.1. A WATTMESTER Kft. a termék ismertetőiben és prospektusaiban megadott ajánlataihoz nincs kötve, azok feltételei a WATTMESTER Kft. beszállítóinak szállítási feltételeiben bekövetkező változások alapján módosulhatnak.

2.2. Vevő az elvégzendő munkát írásban – elektronikus módon –e-mail útján -, továbbá szóban vagy telefaxon rendelheti meg. A WATTMESTER Kft. a megrendelések esetén kéri a Vevőtől, hogy a szóban vagy telefon útján, illetőleg elektronikus módon tett megrendelését írásban, cégszerűen aláírva erősítse meg. Vevő a megrendelésben adja meg az elvégzendő munka leírását. Kétség esetén a WATTMESTER Kft. a megrendelés kiegészítésére hívja fel a Vevőt.

2.3. A megrendelés a WATTMESTER Kft.-nek a szóban vagy elektronikus módon tett megrendelés írásbeli megerősítésekor, azaz a Vevő nyilatkozatának WATTMESTER Kft. általi átvétele napján jön létre, az írásbeli közléseknek megfelelő tartalommal. A WATTMESTER Kft. egyes megrendeléseket, a megrendelt munka fajtájára, illetőleg más egyedi tulajdonsága alapján egyedi megrendelésként – egyedi megrendelés – kezel. A WATTMESTER Kft. a megrendelést írásban visszaigazolja, és a visszaigazolásban részletesen közli a munkavégzéssel, a teljesítéssel, az ellenértékkel, a fizetési határidőkkel kapcsolatos, valamint az általa az adott megrendelés kapcsán lényegesnek ítélt feltételeket. A Vevővel a megrendelésre küldött dokumentumban közli, hogy megrendelését egyedi megrendelésként tartja nyilván. A felek között a szerződés akkor jön létre, amikor a Wattmester Kft-nek a megrendelésre küldött írásbeli visszaigazolásában megjelölt feltételeket a vevő ugyancsak írásban tett nyilatkozattal elfogadja, vagy felek külön okiratba foglalt egyedi szerződést kötnek. Előbbi esetben a szerződés létrejöttének helye a Wattmester Kft. székhelye, időpontja pedig az a nap, amikor a vevő elfogadó nyilatkozata a Wattmester Kft-hez megérkezik-, míg utóbbi esetben a szerződés létrejöttének helye és ideje a külön okiratba foglalt egyedi szerződés megkötésének helye és időpontja. A szerződés létrejötte, módosítása, vagy megszüntetése csak írásban lehetséges.

2.4. A felek között létrejött szerződés tartalma tekintetében a Ptk. 6:63.§ (5) bekezdésében foglaltak nem alkalmazhatók.

2.5. A WATTMESTER Kft. jogosult a létrejött szerződéstől egyoldalúan elállni, amennyiben a Vevő hitel, illetőleg fizetőképességét cáfoló tények merülnek fel, így különösen, ha Vevő ellen csőd vagy felszámolási eljárás megindítására került sor.

2.6. A munka befejezése előtt vevőt a Wattmester Kft. szerződésszegésének hiányában sem elállási, sem felmondási jog nem illeti meg. Amennyiben a Vevő a létrejött szerződéstől, a munka befejezése előtt mégis eláll, vagy a szerződést felmondja, az részéről szerződésszegésnek minősül, mely esetben köteles a WATTMESTER Kft.-nek megtéríteni az elállásból, illetve felmondásból eredő kárát, így különösen a már elvégzett munka értékét, valamint az egyedi megrendelés esetén az árajánlatban szereplő anyag és munka teljes értékének 100%-t, valamint a WATTMESTER Kft. munka elvégzésével kapcsolatos egyéb igazolt kárait és költségeit. Vevő a szerződésszegéssel okozott károkért nemcsak a szolgáltatás tárgyában bekövetkező károk mértékéig felel, hanem ilyen esetben is a tényleges kárra, az elmaradt haszonra, valamint a költségekre is kiterjedő teljes körű kártérítési felelőssége van.

3. Teljesítési határidő

3.1. A WATTMESTER Kft. a részteljesítés jogát fenntartja minden egyes szerződése tekintetében. Részteljesítés esetén a munka elvégzésének arányában köteles a Vevő az árat megfizetni.

3.2. A WATTMESTER Kft. által közölt munkamegkezdés és befejezés időpontjai tájékoztató jellegűek, melyek a WATTMESTER Kft. beszállítói és alvállalkozói teljesítéseinek, valamint egyéb, előre nem látható körülmények következtében módosulhatnak. A tájékoztató jellegű időpontokhoz képest a munkák késedelmes megkezdéséből, illetve befejezéséből eredő károkért a WATTMESTER Kft. felelősséget nem vállal.

3.3. A WATTMESTER Kft. köteles minden tőle joggal elvárható intézkedést megtenni, hogy az eredeti munkamegkezdési és befejezési határidőt betartsa.

4. Átadás-átvétel, minőségi, mennyiségi kifogások

4.1. A átadás-átvételre a munkavégzés helyszínén kerül sor. Az átadás – átvétel időpontját a Wattmester Kft. jelöli meg. A WATTMESTER Kft. az elvégzett munka átvételével megbízott személyt a Vevő e feladatra kijelölt olyan képviselőjének tekinti, aki a munka átvételén túl, az átadás-átvétellel kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére is jogosult. Amennyiben az átadás-átvételre a Vevő által megjelölt helyen kerül sor, úgy az elvégzett munkával kapcsolatos későbbi reklamációt WATTMESTER Kft. nem fogad el. Az átadás- átvételi eljárásról felek jegyzőkönyvet vesznek fel.

4.2. Vevő köteles az átadás-átvétel időpontjában az átvett munkák tekintetében az átvételkor szemrevételezéssel észlelhető minőségi kifogásait megtenni, és a WATTMESTER kft-vel közölni. Felek az átadás-átvételt követően, amennyiben a Vevő nem élt kifogással, WATTMESTER Kft. a számlát az elfogadott árajánlat szerint elkészíti és átadja Vevőnek, melyet a vevő a számlában megjelölt fizetési határidőn belül kiegyenlíteni köteles.

4.3. Vevő az átadás-átvételt követően kizárólag a szemrevételezéssel nem észlelhető hibák (rejtett hiba) miatt élhet minőségi kifogással a munkára és a használt anyagokra vonatkozó kötelező jótállási – illetőleg garanciális időn belül. Rejtett hiba esetén a WATTMESTER Kft. a munkavégzéshez használt anyagot megvizsgálja a tekintetben, hogy az minőségileg megfelel-e a gyártó által írt minőségi követelményeknek. WATTMESTER Kft. kizárólag abban az esetben tartozik felelősséggel, ha a termék az átadás-átvétel pillanatában nem felelt meg a gyártója által írt műszaki feltételeknek.

4.4. Amennyiben az átadás – átvételi eljárás azért hiúsul meg, mert a vevő a jegyzőkönyv felvételét alapos ok nélkül megtagadja, úgy az átadás-átvétel időpontjának esedékességével köteles a szolgáltatás ellenértékének, valamint az ezzel okozott esetleges károknak, illetve költségeknek a teljes körű megtérítésére.

5. Árak és fizetési feltételek

5.1. Az árlistákban, és egyéb kiadványokban feltüntetett árak csak tájékoztató jellegűek, érvényesnek csak a konkrét munkára vonatkozó árajánlatban szereplő ár tekinthető.

5.2. Az átvett munka vagy nyújtott szolgáltatás ellenértéke az erről szóló számlában megjelölt időpontban esedékes. A számla kiegyenlítésére a számlában megjelölt fizetési módon kerül sor. A WATTMESTER Kft. a számla kiállítására – ha a felek másként nem rendelkeznek – a termék átadás-átvételének, illetőleg – amennyiben az átadás- átvétel a vevőnek felróhatóan, alapos ok nélkül hiúsul meg – a meghiúsult átadás- átvétel időpontjának esedékességével jogosult. Amennyiben a Vevő az ellenértéket átutalással egyenlíti ki, úgy a felek a fizetést az ellenérték WATTMESTER Kft. bankszámláján való jóváírással tekintik teljesítettnek.

5.3. A WATTMESTER Kft. jogosult a Vevő részére a határidőben át nem vett munka értékéről számlát kiállítani és azt a Vevő részére megküldeni, aki azt az átvétel elmulasztása ellenére is köteles a számlában megjelölt időpontig kiegyenlíteni.

5.4. Az ellenérték részletekben történő teljesítésére kizárólag a WATTMESTER Kft. külön írásos hozzájárulása alapján kerülhet sor.

5.5. Fizetési késedelem esetén, a késedelem idejére a WATTMESTER Kft. a PTK 6:155. § szerinti késedelmi kamat és a késve fizetés miatti költségátalány felszámítására jogosult.

5.6. A fizetési feltételek megsértése esetén WATTMESTER Kft. jogosult a Vevőnek az esetlegesen nyújtott fizetési kedvezményeket egyoldalúan visszavonni és a Vevővel szemben fennálló valamennyi követelését esedékessé tenni. Jogosult továbbá a szerződéstől egyoldalúan elállni és a szerződésszegésből eredő kárát Vevővel szemben érvényesíteni. Vevő a szerződésszegéssel okozott károkért ez esetben is a tényleges kárra, az elmaradt haszonra, valamint a költségekre is kiterjedő teljes körű kártérítési felelőssége van.

6. Felelősség

6.1. Amennyiben a Felek közti megállapodás másként nem rendelkezik, a WATTMESTER Kft. nem felel olyan károkért, amelyek nem közvetlenül a teljesítéséből erednek.

6.2. A WATTMESTER Kft. prospektusaiban, weblapján és egyéb írásos anyagaiban szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, azok írásos ajánlatnak nem minősülnek azok tartalmáért a WATTMESTER Kft. csak abban az esetben vállal felelősséget, ha azt a felek külön egyeztették és erről írásos dokumentum készült.

7. Záró rendelkezések

7.1. WATTMESTER Kft. az ÁSZF-t a Vevők számára az alábbi helyeken teszi közzé: Interneten a WATTMESTER Kft. hivatalos honlapján (www.wattmester.hu), mindenkori székhelyén, jelenleg a 1037 Budapest, Csillaghegyi út 13.

7.2. A WATTMESTER Kft. az ÁSZF esetleges módosításait a 7.1. pontban megjelölt helyeken ugyancsak közzéteszi. A módosult rendelkezéseket a WATTMESTER Kft. a hivatalos honlapján való közzététel időpontját követően létrejött szerződések tekintetében alkalmazza.

7.3. A Vevő bármely termék, szolgáltatás megrendelésével elismeri, hogy az ÁSZF rendelkezéseit ismeri, azokat tudomásul veszi és betartja. Ugyancsak a termék, szolgáltatás megrendelésével ismeri el a vevő, hogy az ÁSZF rendelkezéseit elfogadja. Az ÁSZF alkalmazására vonatkozó figyelmeztetés a WATTMESTER Kft. valamennyi számláján és a megrendelés írásbeli vagy elektronikus úton történő visszaigazolásán, megkötött szerződésében is olvasható.

7.4. A Vevő szerződésből származó jogai és kötelezettségei kizárólag a WATTMESTER Kft. hozzájárulásával ruházhatóak át.

7.5. Amennyiben a WATTMESTER Kft. és a Vevő között az ÁSZF alapján történt teljesítésből eredően jogvita keletkeznék, úgy a Felek - hatáskörtől függően - alávetik magukat a Fővárosi Bíróság vagy a Pesti Központi Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességének.

7.6. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott rendelkezések tekintetében a Magyar Köztársaság hatályos jogszabályai az alkalmazandók.

7.7. Az ÁSZF egyes pontjainak vagy rendelkezéseinek az érvénytelensége nem érinti a teljes ÁSZF érvényességét.

7.8. Jelen ÁSZF 2015.04.01. napján lép hatályba, az ezt követően létrejött szerződések tekintetében kell alkalmazni.

wattmester2013feher

 

    

 

   V95 Logisztikai Központ
   1037 Bp., Csillaghegyi út 13.
   Telefon: +36-1-436-0630
   Fax: +36-1-436-0631
   E-mail: wattmester@wattmester.hu

 

TÜV logo

„A minőség még sokáig megmarad,

     amikor az árat már rég elfelejtették.”

                                               Harry Gordon Selfridge

Wattmester Kft. hírlevél