Szünetmentes áramellátás

Kisvállalati, irodai megoldások - Nagyvállalati, ipari megoldások

 

A szünetmentes berendezések, vagy az angol kifejezés rövidítésével UPS-ek piacán a lehető legszélesebb kínálatot nyújtjuk. Beszállítónk, az APC (Schneider Electric) termékei a teljes skálát lefedik teljesítményben. A helyi lehetőségek felmérése és megismerése után javasoljuk az igényeknek leginkább megfelelő szünetmentes berendezést, "line-interactive", vagy "on-line" megoldásokat. Nagyobb szünetmentes energiaellátó rendszerek építésénél, az egyedi igényeknek megfelelő statikai adottságok függvényében készítjük el az egyedi akkumulátor szekrényeket is, vagy akkumulátor polcokat. A berendezésekre vonatkozó javaslatainknál figyelembe vesszük a vevők költséghatékonysági szempontjait. Tapasztalatunknak köszönhetően a rendszerek komplett tervezését, kivitelezését végezzük.

Kisvállalati, irodai megoldások

Az APC Back-UPS család garantálja a vezeték nélküli hálózatok, számítógépek, játékkonzolok és egyéb elektronikai eszközök áramvédelmét a háztartásban vagy az irodában. A modellek áramellátást biztosítanak áramszünet esetére és a feszültség bizonytalan ingadozásai esetén, valamint védelmet nyújtanak a káros tranziensek és áramlökések ellen. Mind „torony”, mind „padozati” kiépítésben kaphatók, és alapkiépítéshez tartozó nagyszámú szolgáltatásukkal tökéletes megoldást jelentenek adatainak védelmére és a csatlakozás biztosítására.

Az APC Back-UPS Pro modellek a Back-UPS-hez hasonlóan megfelelő áramellátást biztosítanak az elektromos eszközöknek áramszünet esetén, és szintén stabilizálják az ingadozó feszültséget. Emellett védelmet biztosítanak a káros tranziensek és áramlökések ellen, lehetővé teszik távfelügyeleti szoftver használatát, amellyel maximálisan kihasználhatóak a szünetmentes áramforrás nyújtotta lehetőségek. A termékcsalád prémium szolgáltatásai közé tartozik az automatikus feszültségszabályozás (AVR), az LCD kijelző, az intelligens aljzatok, az energiatakarékos funkciók, a hálózatmenedzsment, a felügyelet és a konfigurálható aljzatok. A Back-UPS Pro modellek további, normál szolgáltatásaikkal együtt tökéletes választást jelentenek az adatok megvédéséhez és a rendszer rendelkezésre állásának fenntartásához.

APC Smart

Az APC Smart UPS családban a számtalan elérhető kialakítás és osztály (belépő szintű, normál, kibővített áthidalási idejű) révén szinte minden alkalmazáshoz és költségkerethez megtalálható a megfelelő modell. Vállalati szerverek, tárhelyek és hálózati eszközök esetén világszerte a normál modellek a legkedveltebbek, melyek már hosszú idő óta a megbízhatóság és kezelhetőség etalonjának számítanak. A belépő szintű Smart-UPS modellek gazdaságos választások azon kisebb és közepes méretű cégek számára, melyek meg szeretnék védeni a kisebb hálózati berendezéseiket, helyszíni (POS) eszközeiket és belépő szintű szervereiket. A kibővített áthidalási idejű modellek hosszú áthidalási időt biztosító külső akkuegységeket képesek fogadni a kritikus szerverek, valamint biztonsági és kommunikációs rendszerek ellátása érdekében, így akár több órás áramkimaradásokat is képesek áthidalni.

Az APC Smart-UPS On-Line kis helyigényű, kettős konverziós online tápvédelmi eszköz skálázható áthidalási idővel. Nagy áramsűrűséget és valódi kettős konverziós online áramvédelmet biztosít a szervereknek a hang- vagy adathálózatoknak, az orvosi laboratóriumoknak és a kis ipari alkalmazásoknak. A változtatható rack/torony kivitelű, 1-20kVA-es Smart-UPS RT mérete 2U-tól 12U-s méretig terjed. A legújabb, 15 és 20kVA kapacitású berendezések lehetővé teszik hogy az energiaigényes blade szervereket vagy az eszközökkel teli, nagy áramot felvevő rackeket is kiszolgálja.

Nagyvállalati, ipari megoldások

Az APC Smart-UPS VT család kompakt háromfázisú áramellátással kapcsolatos védelmi megoldásokat jelent kiemelkedő hatékonysággal és üzem közben skálázható rendelkezésre állási idővel. Ideális a kisebb adatközpontok, nagyobb áruházak, regionális irodák, és nagysűrűségű teljesítményigények esetén, és tartalmaz egy kettős bemenetet, automatikus és karbantartási bypass-okat, és skálázható áthidalási időt, csereakkumulátorokkal a megnövelt rendelkezésre állás érdekében. A rackre szerelt verzió maximalizálja a helykihasználást az UPC, a tápfeszültség-elosztó és az akkumulátorkapacitás egy racken belül történő elhelyezésével.

Az APC Symmetra PX nagy teljesítményű, megfelelően méretezett, moduláris, skálázható 3-fázisú túláramvédelmi eszköz kimagasló rendelkezésre állással és hatékonysággal. Igazi moduláris rendszer. Nagymértékben vezérelhető, öndiagnosztikai funkciókkal rendelkezik, és szabványos modulokból áll, amelyek megakadályozzák az emberi hibák esetleges előfordulását, összességébe pedig a kialakítás megbízhatóságát növelik.

Az APC Symmetra MW ultra energiahatékony, moduláris, skálázható, 3-fázisú túláramvédelmi eszköz, az iparágban vezető hatékonysággal, nagy adatközpontok és kritikus fontosságú környezetek részére. Újradefiniálja a nagyteljesítményű UPS technológiát a 400-1600 kW áramellátási tartományban, és egyebek mellett párhuzamba köthető, amellyel még nagyobb terhelési követelményeket lehet kiszolgálni

Az MGE Galaxy 300 családban mind három-három (3:3) mind három-egy (3:1) fázisú konfiguráció elérhető a hagyományos áramelosztókhoz. A double-conversion on-line topológia valódi szigetelést biztosít a be- és kimenet között zérus átadási idővel. A beépített akkumulátor, a belső mechanikus bypass és a párhuzamosíthatóság akár 30 percnyi áthidalási időt is biztosít. Jelentősen fejlesztett szervizelhetőséget tesz lehetővé az előoldali panelen keresztüli hozzáférés, mely szűk helyen is lehetővé teszi a karbantartást így ez az egyik legkönnyebben beszerelhető, irányítható és karbantartható UPS.MGE3500

Az MGE Galaxy 3500 kompakt háromfázisú UPS. Redundanciát vagy kapacitást növelő párhuzamosíthatóság, opciós bypass szekrények és az áthidalási időt növelő külső akkumulátor szekrények fokozott rugalmasságot biztosítanak. A hőmérséklet-érzékelővel ellátott, beépített hálózati menedzsment kártya távoli ellenőrzést és kezelést biztosít egy egyszerű webes/SNMP felületen keresztül. A megnövelt rendelkezésre állás érdekében támogatja a kettős betáplálást, az automata és szerviz bypass standard funkciót, a skálázható áthidalási időt pedig üzem közben cserélhető akkumulátorok biztosítják.

Az MGE Galaxy 5500 a teljesítmény növelésének és megbízhatóságának köszönhetően kivívta ügyfeleink elismerését és értékelését. A kimeneti elektromos teljesítményadatok teljes mértékben megfelelnek napjaink terhelési igényeinek, a bejövő felharmonikusok kezelése lehetővé teszi a generátor felhasználóbarát telepítését, és az integrált lehetőségek, valamint a kiegészítő berendezések széles választéka rugalmas konfigurálást biztosít.

Az MGE Galaxy 7000 robusztus IGBT egyenirányító/inverter kialakítása miatt rugalmas és adaptábilis, így bármely típusú terhelés (induktív, kapacitív) üzemeltetésére képes. Ez a transzformátor nélküli UPS rendszer a rendszer hatékonyságát akár 94,5%-ig is megnöveli, alacsonyan tartva az értékes működési költségeket (energiamegtakarítás), míg a kritikus fontosságú terhelés számára a legmagasabb minőségű áramot biztosítja. Kapcsolódik az iparág vezető univerzális kommunikációs protokolljaihoz, és az eszközök többségéhez való egyszerű csatlakozás érdekében tartalmazza az SNMP, a J-Bus/ModBus és az RS485 protokollokat.

Az MGE Galaxy 9000 bemeneti feszültségkorlátozó technológiája fejlett generátor-kompatibilitást biztosít. A termékportfóliót külső bypass kapcsoló és a szinkronizációs doboz teszi teljessé, míg a hatékonyság és a kimeneti jellemzők minősége az APC termékektől megszokottan magas. A magas kapacitást kiegészítik a párhuzamosító készlet (akár 4000 kVA-ig) és a 12 ütemű egyenirányító, mely a bemeneti harmonikus torzítást 5% alatt tartja.

Az MGE Galaxy VM az adatközponti és ipari alkalmazásokhoz kínált átfogó energiagazdálkodási megoldásaink kulcsfontosságú eleme. Jól integrálható a létesítményfelügyeleti rendszerbe, megfelel az okoshálózati követelményeknek mind hagyományos, mind moduláris energiatárolási rugalmasságának köszönhetően. Problémamentesen bekapcsolható a villamos hálózatba a legkorszerűbb elektromos teljesítményadatokkal, többek között nagyon széles bemeneti feszültségablakkal, nagy túlterhelés és rövidzárlat elleni védelemmel, valamint beépített visszatáplálás elleni védelemmel, ami kiváló áramminőséget garantál.

Az UPS távfelügyelet lehetővé teszi a szünetmentes berendezés akár web böngészőn keresztüli ellenőrzését. Az adat és eseménynapló segítségével könnyen és gyorsan visszakereshetők az egyes hibaállapotok okai, így a hibakeresés ideje minimalizálható. UPS-eink kialakítása lehetővé teszi, hogy ügyfeleink berendezéseiket épületfelügyeleti környezetükbe integrálják és az UPS paramétereit különböző épületfelügyeleti szoftverek segítségével nyomon kövessék.

Tervezéseink során olyan redundáns megoldásokra törekszünk, mellyekkel a biztonsági áramellátás valóban biztonságos is marad.

(Forrás: Schneider-electric.hu)

wattmester2013feher

 

    

 

   V95 Logisztikai Központ
   1037 Bp., Csillaghegyi út 13.
   Telefon: +36-1-436-0630
   Fax: +36-1-436-0631
   E-mail: wattmester@wattmester.hu

 

  

 

 

TÜV logo

                           „A minőség még sokáig megmarad,

                           amikor az árat már rég elfelejtették.”

                                               Harry Gordon Selfridge